www.magyar-mernoki.com
Softing Industrial Automation GmbH

A Softing Industrial dataFEED OPC Suite hozzáférést biztosít a SINUMERIC 840D CNC gépekhez

A Softing Industrial Automation bemutatta a dataFEED OPC Suite legújabb, V5.35 verzióját, amely átfogó támogatást ad a SINUMERIK 840D CNC gépekhez, valamint webszolgáltatás integrációt is biztosít.

A Softing Industrial dataFEED OPC Suite hozzáférést biztosít a SINUMERIC 840D CNC gépekhez
A dataFEED OPC Suite V5.35 hozzáférést biztosít a SINUMERIC 840D CNC gépekhez
© Softing Industrial

A dataFEED OPC Suite egyetlen termékben egyesíti az OPC Unified Architecture (OPC UA) és az OPC Classic kommunikációs szoftvermegoldásokat, valamint az IoT felhőkapcsolatot. A dataFEED OPC Suite V5.35 új SINUMERIC 840D támogatása által a felhasználók a numerikus vezérlésből (NC) és a programozható logikai vezérlőből (PLC) olvashatják ki az összes folyamatparamétert, valamint a gépek hajtásadatait anélkül, hogy a gép konfigurációját befolyásolnák.

Az 5.35-ös verzió másik újdonsága a webszolgáltatás funkcionalitás, ami a termelési adatok közvetlen elérését teszi lehetővé webes kliens alkalmazásokon keresztül – mint például a Web Browser, a Postman vagy a Client for URL (cURL) –, valamint annak informatikai megoldásokba történő integrálását.

Az új dataFEED OPC Suite V5.35 funkciói részletesen:
• A SINUMERIK 840D számítógépes numerikus vezérlés (CNC) gépek teljes körű támogatása:
A dataFEED OPC Suite használható tengely-, szerszám- és programadatok, valamint riasztások kiolvasására az NC szekcióból. Az állapot, a programrészek és a riasztások a PLC szekcióból olvashatók ki. Lehetőség van a meghajtó adatok kiolvasására is. Az adatok rögzítése a gép konfigurációjának befolyásolása nélkül történik.

• Integráció a SIMATIC Siemens S7-300-zal:
A csomag zökkenőmentes kapcsolatot biztosít az integrált SIMATIC Siemens S7-300-hoz az átfogó vezérlés és felügyelet érdekében.

• A dataFEED OPC Server CNC sokoldalú alkalmazási lehetőségei:
A szerver OPC Classic Serverként vagy OPC UA Serverként használható, és lehetővé teszi a Siemens SINUMERIK CNC vezérlők zökkenőmentes integrációját a modern Ipar 4.0 megoldásokba.

• Gyártási adatok rendelkezésre bocsájtása:
A csomag lehetővé teszi a termelési adatok rendelkezésre biztosítását a Message Queuing Telemetry Transport (MQTT) vagy a Representational State Transfer (REST) protokollokon keresztül, és ezek átvitelét IoT Cloud vagy Big Data alkalmazásokba olyan platformokon, mint a Microsoft Azure, az Amazon AWS és a Siemens MindSphere. Az adatok ezt követően különböző alkalmazásokhoz állnak rendelkezésre például állapotfigyeléshez, prediktív karbantartáshoz és kiértékeléshez.

• Termelési adatok integrálása informatikai megoldásokba webszolgáltatásokon keresztül

„A SINUMERIK 840D CNC gépek támogatása és a webszolgáltatások integráció két fontos funkcióval bővíti a dataFEED OPC Suite-ot. Nagy lehetőséget látunk abban, hogy a csomagot a felhasználók szélesebb köre számára elérhetővé tegyük, különösen ami a SINUMERIK 840D támogatását illeti – magyarázza. Andreas Röck, a Softing Industrial Automation termékmenedzsere. – Ezzel a fejlesztéssel újabb mérföldkőhöz érkeztünk azon célunk teljesítésében, hogy «minden az egyben megoldást» nyújtsunk a biztonságos és robusztus OPC kommunikációhoz és az IoT felhőintegrációhoz.”

További információ a dataFEED OPC Suite-ról: https://industrial.softing.com/products/opc-opc-ua-software-platform/opc-server-middleware/datafeed-opc-suite-extended.html

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz